16 Aralık 2015 Çarşamba

Diabolik Lovers


Uzun, upuzun bir aradan sonra merhaba!
Dönüş yazısı olarak bunu neden seçtiğime ben bile inanamıyorum ama en son izlediğim şey bu olduğundan olsa gerek ki bu yazıyla fikirlerimi taze taze paylaşayım dedim.


Diabolik Lovers, ilk olarak 11 Ekim 2012'de PSP için visual novel olarak yayınlandı. Daha sonra yayınlanmış 2 oyun da dahil olmak üzere 4 oyunu Playstation Vita'ya uyarlayarak "Limited V Editions" adıyla piyasaya sürüldü.
2013 Eylül'de ilk anime adaptasyonu 12 bölüm halinde yayınlandı ve 2015 Şubat'ta Diabolik Lovers'ın ikinci oyunu olan Diabolik Lovers: Dark Fate ile bağlantılı bir OVA ile devam ettirildi. Daha sonrasında ise 2015 Ağustos'ta bir tiyatro oyunu ve Eylül'de yayınlanan animenin 2. sezonu bunları takip etti. 


Sadece animesini izlemiş birisi olarak animenin konusundan bahsedeyim biraz. Başroldeki Komori Yui, normal hayatı olan bir genç kızcağızdır ta ki lisenin 2. sınıfına kadar. Rahip olan babası onu yanına alamayacağı yurt dışı göreve gider ve Yui'nin eline bir kağıt parçasında yazan adres tutuşturur ve orada akrabalarının yaşadığını, artık orasının yeni evi olduğunu söyler. Yui, babasının talimatlarına uyarak gizemli bir malikaneye varır. Malikanede "normal" görünmeyen altı Sakamaki kardeşle başbaşa kalacaktır.


Anlayacağınız üzere reversed harem bir anime lakin romantizmden eser yok. Hep bir umut, 2. sezonun sonuna kadar aşk olacak işte şimdi romantizm olacak diyerekten izledim lakin elde var sıfır. Boş zamanınız çoksa oturun izleyin ama gerçekten vakit kaybı. Başrol kız hep aptal, hep aynı cümleleri kuruyor, hep kanı emiliyor, hep bayılıyor. Sürekli bir kısır döngü var, insanın artık canı sıkılıyor. Erotizmle karışık kan emme sahneleri var işte, o kadar.


Yine de ikinci sezonda romantizm açısından daha umut verici sahneler vardı. En azından kıza dişlerini geçirmeden önce bir iki güzel laf ettiler.


Umudum hala Ruki'den yana devam ediyor. Bu arada ilk sezonda Shu'ya, ikinci sezonda da Ruki'ye aşık olduğumu da eklemem gerek galiba.

Mangasını okuyanlar daha espritüel olduğundan daha başarılı bulmuşlar ona da şuradan bir göz atabilirsiniz. Animesinin ilk sezonuna buradan, ikinci sezonuna ise buradan ulaşabilirsiniz.


Bu yazıyı bir türkanime izleyicisinin muhteşem Diabolik Lovers tespitiyle bitirmek ve "+1" demek istiyorum.

İyi seyirler!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder